Peștera Liliecilor

Peștera Liliecilor

Peștera Liliecilor cunoscută și sub numele de Peștera Mare sau Peștera Badichii este un monument al naturii, o arie protejată de interes național din Parcul Național Piatra Craiului, situat în județul Brașov, pe teritoriul administrativ al comunei Moieciu. Peștera se află la 7.2 Km de pensiunea noastră, drum ce poate fi parcurs atât cu mașina cât și pe jos.

Peștera cu o suprafață de 4,80 ha este populată de colonii de lilieci, care au fost de-a lungul timpului cercetate din punct de vedere biospeologic de către cercetătorii Institutului de Speologie București.

Peștera Liliecilor se află pe platforma Branului, la o altitudine de 950 m. Incinta are o lungime de 162 m, fiind modelată în calcare jurasice. Peștera este o grotă caldă, cu umiditate moderată și este presărată cu multe formațiuni calcaroase, cu „lacrimi ale pământului” și săli ce au tavane cu colorit diferit. Prin Peștera Liliecilor curge un pârâiaș plin de mâl. Deși nu este necesar un echipament special, o lanternă fiind suficientă, este bine să aveți un echipament de protecție, pentru a evita murdărirea cu argilă și urme de guano, excremente ale liliecilor, justificate de existența în Peștera Liliecilor din satul Peștera a numeroși lilieci solitari sau grupați în colonii.