Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov este situată pe drumul Brașov – Rucăr – Câmpulung la aproximativ 21 km de satul Măgura și Pensiunea Casa Dobre și este una din cele mai bine păstrate cetăți țărănești din Transilvania. Prima menționare a Cetății Râșnov datează încă din anul 1335, cu ocazia unei noi năvăliri a tătarilor când a fost pustiită țara Bârsei, în afară de cetatea de pe Tâmpa și Cetatea Râșnovului care nu au putut fi cucerite. Cetatea este alcătuită dintr-o incintă exterioară amplasată în fața zidului estic al cetății, mărginită de un zid fortificat și dotat cu un turn pătrat și dintr-o incintă interioară ce este înconjurată de zidurile și turnurile cetății.

În interiorul Cetății Râșnov turiștii pot vizita muzeul de artă feudal în care sunt expuse armuri, arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar și câteva obiecte mai puțin obișnuite pentru timpurile noastre, dar comune în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortură și un jug pentru transportarea prizonierilor.

Cetatea Râșnov este un loc încărcat de istorie ce merită vizitat. Vă recomandăm de asemenea și Cheile Râșnoavei, situate la 6 km de cetate și la 27 km de pensiunea nostră.